Lækre Skinkeboller med spinat og ost opskrift
De lækre skinkeboller er perfekte til madpakken eller på skovturen, så bag en ordentlig portion til fryseren så du nemt og hurtigt kan tage boller op til picnickurven når i skal ud i det fri. De lækre skinke boller kan spises som de er eller du kan komme smør på dem og en skive ost. De mætter dejligt og fylder mere i maven end alm. boller.
25 gram gær
6 dl lunken vand
2 tsk rørsukker
1 tsk salt
120 gram spinat
200 gram skinkestrimler
100 gram revet ost
3 spsk olie
6 dl grahamsmel
Cirka 10 dl hvedemel
Opløs gæren i lunken vand og hak spinat fint eller kom det i en blender. Bland alle ingredienser sammen. Kom hvedemelet i lidt efter lidt. På grund af spinaten føler man næsten man kan blive ved med at komme mel i, men pas på de ikke bliver for tørre. Dejen skal være en smule klisteret.
Lad dejen hæve 1 time eller mere. Brug lidt mel når du ælter dejen igen og form bollerne på en bageplade med bagepapir. Lad bollerne efterhæve en hlv time og pensel med vand eller mælk inden de sættes i en forvarm varmluft ovn på 200 grader i ca. 12 minutter.
Velbekomme 🙂