Rabarbersaft - opskrift på lækker hjemmelavet saft

Rabarbersaft – opskrift på lækker hjemmelavet saft. Der er noget helt fantastisk over rabarber. Det er det første der kommer op i vores køkkenhave som vi kan spise af og der bliver lavet masser af rabarberkompot og rabarbersaft. Den første tår af rabarbersaften er bare helt fantastisk. Jeg plejer at lave en stor portion saft som kommer i fryseren så har vi til hele sommeren og endda i efteråret. Rabarbersaften bliver også brugt til hjemmelavet is herhjemme. Det er et kæmpe hit for ungerne på en varm sommerdag. Du kan nemt gøre det lidt sjovere at få noget koldt saft ned på en varm sommerdag. Server rabarbersaften i et marmeladeglas med sugerør og kom jordbærstykker eller frugt isterninger ned i glasset. Så bliver det lidt sjovere at drikke i sommervarmen.

Rabarbersaft - opskrift på lækker hjemmelavet saft

Ingredienser

1 liter vand
500 g rabarber
2 dl økologisk rørsukker
1 vaniljestang og kornene heraf

Sådan gør du

Vask rabarberstænglerne og skær dem tern. Kom rabarber, vand, sukker, vaniljekorn og vaniljestang ned i en gryde. Kog det op og lad det koge i ca. 10 minutter. Lad saften køle af. Sigt saften gennem en sigte og mos let med en ske så alt saften kommer med og hæld det i en flaske.

Rabarbersaften kan holde sig i et par uger i køleskabet. Når du servere rabarbersaften så fortynd den med vand.

Du kan også fortynde rabarbersaften med danskvand, Cava eller prosseco til en voksen drink på terrassen når ungerne er kommet i seng 🙂

rabarbersaft

Velbekomme

Leave a Comment (S)

Your email address will not be published.