Pitabrød - opskrift på luftige hjemmelavet pitabrød

Pitabrød – opskrift på luftige hjemmelavet pitabrød. Pitabrød er altid et hit og hvis de er hjemmelavet er det noget helt andet end dem man køber i butikker. De er dejlig luftige, de fylder og mætter mere end de købte. Pitabrød er perfekt til madpakken eller til aftensmad. Du kan nemt varier tilbehør i dine pitabrød om det er den klassiske med tun, slat, æg, agurk, feta, løg, hjemmelavet creme fraice dressing. Du kan også komme krydret kyllingestykker i, humus, falafler, pesto, skinke mm. Der kan komme så mange lækre ting i pitabrød og derfor er det også et stort hit især for børnene. Der er ikke noget bedre når de kan lave og samle deres eget pitabrød og komme det i, de har lyst til og så skal det spises med hænderne 🙂 mere børnevenligt bliver det hvis ikke.

Pitabrød - opskrift på luftige hjemmelavet pitabrød

Ingredienser

4 dl vand
1 1/2 dl A38
1 tsk salt
50 g gær
2 spsk olivenolie
ca. 500 g mel, jeg brugte ca 1/4 durum og 3/4 hvede

Sådan gør du:

Rør gøren ud i vand og A38, tilsæt olivenolie og salt. Kom ca. 3 dl mel i sammen med vandet og A38 og rør godt rundt. Kom langsomt mere mel i.

Rør det hele grundigt og længe, så dejen bliver sej og luftig. Lad dem hæve i skålen med et viskestykke over i 1 times tid. (hvis du er i god tid engang med opskriften prøv at lade dem hæver i længere tid så bliver de blot endnu bedre, men brug så lidt mindre gær)

Form 6 store boller og flad dem ud evt. med kagerullen så de bliver ca. 10-12 cm. kom dem på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve i ca. 30 min. eller til dejen har dobbelt størrelse med viskestykke over.

Pensl dem med mælk og bag i en forvarmet ovn på 200g. i ca 15 min. Husk hold øje med dem da ikke alle ovne varmer ens.

pitabrød

Velbekomme 🙂

Leave a Comment (S)

Your email address will not be published.