Hirsegrød - opskrift på hjemmelavet babygrød

Hirsegrød – opskrift på hjemmelavet babygrød

Hirsegrød er en god grød ligesom som majsgrød at starte med når din baby skal til at starte på fast føde. Grøden er beregnet til din baby er mindst 4 mdr. Men snak altid med din sundhedsplejerske inden du begynder på babygrød. Hirsegrød er en nem og lækker babygrød og du kan evt. tilsætte æblemos eller sveskemos til grøden. I starten har jeg blendet med en stavblender hirseflagerne så det blev det næsten mel, da de var for store til min dreng ville spise det. Men det er forskelligt fra barn til barn hvad de kan få ned. Hvis du synes grøden skal være tykkere undlader du at blende.

Hirsegrød - opskrift på hjemmelavet babygrød

Ingredienser

 1/2 dl. hirseflager
1 1/2 dl. vand
1 tsk. fedtstof usaltet smør eller olie
1/2 dl. modermælk, eller modermælkserstatning

Sådan gør du

Pisk hirseflager sammen med mælken i en gryde.
Bring grøden i kog mens du pisker, og lad det simre i ca. 1-2 minutter. Tilsæt fedtstof. Rør mælk i efter behov – hvis du synes majsgrøden er for tyk, så tilsæt lidt mere mælk

 

COMMENT (1)

  1. Nina marts 2, 2019

    Please read what you post before to post it. First boil with water not milk. Second- if you think your MAJSGRØDEN is too thick? Aren’t we making a “hirsegrød”?! Otherwise thanks

    Reply

Leave a Comment (S)

Your email address will not be published.